Άρης (Κ20) 2010/11: Έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το μεγαλύτερο ηλικιακά πρωτάθλημα (Κ20) των τμημάτων υποδομής της Superleague.
Το καλοκαίρι του 2010, ο Άρης είχε στον πάγκο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και προερχόταν από μία χρονιά όπου είχε λάβει την πέμπτη θέση, ενώ είχε φτάσει έως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η σεζόν που ακολουθούσε λοιπόν, είχε ως ελάχιστον στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και τη διάκριση στο Europa League.
Ο σύλλογος βρισκόταν σε μία κατάσταση όπου σημείωνε σημαντική άνοδο, από πολλές απόψεις και ένας από τους τομείς που αναδείκνυαν αυτή τη συνολική επιτυχία ήταν οι ακαδημίες. Τη σεζόν 2010/11 λοιπόν, με τον Νίκο Πασιαλή στον πάγκο, ο Άρης δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο και κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής στην κατηγορία Κ20 της Superleague.
Σε ένα πρωτάθλημα που συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες, οι «Κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μαζέψουν 65 βαθμούς και να τερματίσουν στην πρώτη θέση. Εκείνη τη σεζόν, ο Άρης κατάφερε να παραμείνει αήττητος για 24 (!) διαδοχικά παιχνίδια. Επιπλέον, τα 61 τέρματα που πέτυχε συνολικά, δείχνουν το πόσο παραγωγική ήταν η επίθεση του. Όσον αφορά τα ατομικά στατιστικά, πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Πασιαλή ήταν ο Νίκος Αγγελούδης (15) και δεύτερος ο Θάνος Τοπούζης (11).
Από εκείνη την ομάδα, ξεχώρισαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Διούδης και ο Γιαννιώτας, όμως αξίζει να δούμε την καριέρα που είχαν οι περισσότεροι πρωταγωνιστές.
Άρης (Κ20) 2010/11: Η ομάδα
Τερματοφύλακες
Σωκράτης Διούδης
Την εστία του Άρη υπερασπιζόταν ο παίκτης που έκανε και τη μεγαλύτερη καριέρα. Ο Σωκράτης Διούδης έγινε επαγγελματίας στους «Κιτρινόμαυρους» και αποτέλεσε ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας τις σεζόν 2012/13 και 2013/14, προτού φύγει για το εξωτερικό και την Κλαμπ Μπριζ, έναντι 250.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ο επαναπατρισμός για τον Πανιώνιο και ακολούθως η επιστροφή του στον Άρη. Την αμέσως επόμενη σεζόν αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε για πέντε σεζόν. Το καλοκαίρι του 2022 βρέθηκε και πάλι στο εξωτερικό, με την Πογκόν στην Πολωνία, ενώ φέτος βρίσκεται στην Τουρκική Γκαζιάντεπ.
Επιπλέον, φόρεσε το εθνόσημο τόσο σε επίπεδο τμημάτων υποδομής, όσο και στην Εθνική Ελλάδος.
Τάσος Καραδαής
Δεύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Τάσος Καραδαής, ο οποίος έγινε μεν επαγγελματίας, όμως δεν πήρε ποτέ ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα. Αποχώρησε αρκετά ως δανεικός, σε ομάδες όπως ο Παναιγιάλειος και ο Μανδραϊκός. Από τους «Κιτρινόμαυρους» αποτέλεσε παρελθόν το 2014 κι ακολούθησε μια καριέρα κυρίως σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών.
Αμυντικοί
Μαυρουδής Μπουγαΐδης
Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης ήταν ένας εκ των αρχηγών εκείνης της ομάδας. Ήταν ήδη επαγγελματίας με τον Άρη, όμως το 2011 αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να αποχωρήσει με προορισμό την ΑΕΚ. Εκεί έμεινε δύο σεζόν και τη δεύτερη βίωσε τον υποβιβασμό. Ακολούθησε μισή χρονιά στη δεύτερη ομάδα της Γρανάδα, προτού επιστρέψει στον Άρη και βιώσει και πάλι τον υποβιβασμό.
Στη συνέχεια, βρέθηκε σε πάρα πολλές ομάδες, Ελλάδος (Χανιά, Πανθρακικός) και εξωτερικού (Γκάις, Λέγκια Γκντανσκ, Podbeskidzie) ενώ από το 2020 έως και σήμερα αγωνίζεται με την Χρόμπι Γκλόκοου στην Πολωνία.
Τόσο όταν βρισκόταν στον Άρη, όσο και τις επόμενες σεζόν, ήταν μέλος των τμημάτων υποδομής της Εθνικής ομάδας.
Μιχάλης Γιαννίτσης
Στο κέντρο της άμυνας αγωνιζόταν επίσης και το Μιχάλης Γιαννίτσης, ο οποίος ήταν και ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο υψηλόσωμος αμυντικός παρέμεινε στον Άρη έως και το 2014, όταν η ομάδα υποβιβάστηκε. Στη συνέχεια της καριέρας του, αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες της Β’ Εθνικής (Καλλιθέα, Χανιά, Σπάρτη, Τρίκαλα, Ηρακλής, Νίκη Βόλου, Απόλλων Λάρισας). Τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Δημήτρης Μπαγκής
Ο Δημήτρης Μπαγκής είναι ένας από τους παίκτες που είχαν πολύ ενεργό ρόλο σε εκείνη την ομάδα, όμως στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Μάλιστα, εκτός από τη συμμετοχή του στους πρωταθλητές, ήταν και μέλος της Εθνικής νέων το 2011. Ο παίκτης αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της άμυνας και μετά τον Άρη βρέθηκε για κάποιο διάστημα σε κάποια ομάδα της Γερμανίας, προτού επαναπατριστεί για τη Θύελλα Σαρακηνών (Γ΄ Εθνική) το 2016.
Μέσοι
Χαράλαμπος Οικονομόπουλος
Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, δεν ήταν Αρειανός όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη αλλά έγινε στην πορεία. Ήταν ήδη επαγγελματίας τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Κ20. Μάλιστα, την ίδια σεζόν έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, αγωνιζόμενος ελάχιστα σε ένα παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Την επόμενη χρονιά, έφυγε δανεικός στον Βύζα Μεγάρων και στη συνέχεια επέστρεψε για να αγωνιστεί για δύο σεζόν με την πρώτη ομάδα, βιώνοντας τον υποβιβασμό.
Στη συνέχεια, ακολούθησε μια καριέρα σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Αγωνίστηκε στα Χανιά, τη Σπάρτη, τον Ολυμπιακός Βόλου τα Τρίκαλα, το Αιγάλεω, τον ΠΑΟ Ρουφ και τον Πανελευσινιακός. Πλέον, έχει κρεμάσει τα παπούτσια του κι έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στον πάγκο του Αστέρα Μαγούλας.
Ερωτόκτριτος Νταμαρλής
Ο Νταμαρλής ήταν βασικός μέλος των πρωταθλητών, τρίτος σε λεπτά συμμετοχής εκείνη τη σεζόν. Μετά τον τίτλο, υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην πρώτη ομάδα αγωνίστηκε για δύο χρόνια, καταγράφοντας συνολικά 26 συμμετοχές. Με τον υποβιβασμό του Άρη, αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα. Ακολούθησε ο Αγροτικός Αστέρας, η Επισκοπή, η Ερμιονίδα, ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο ΑΟ Σάρτης, ομάδα που αγωνίζεται από το 2016 έως και σήμερα.
Το 2012, έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας νέων και συμμετείχε σε δύο αναμετρήσεις.
Γιώργος Κατίδης
Ο Γιώργος Κατίδης είναι το μεγαλύτερο «What if» του Άρη κι ένα από τα μεγαλύτερα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Τη σεζόν του πρωταθλήματος με την Κ20 ήταν ήδη επαγγελματίας και κατέγραψε τρεις συμμετοχές με τη μεγάλη ομάδα. Στη συνέχεια, κατέγραψε άλλες 13 την επόμενη σεζόν. Το 2012 αποτέλεσε «ξένο σώμα» για την ομάδα και επέλεξε να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Εκεί, σε έναν πανηγυρισμό του ύψωσε το δεξί χέρι και η συνέχεια ήταν γνωστή. Το συμβόλαιο του λύθηκε, δέχθηκε ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες και αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό.
Αγωνίστηκε για ένα χρόνο στη Νοβάρα, προτού επαναπατριστεί για τη Βέροια. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Λεβαδειακό, Παναιγιάλειο και έφυγε ξανά εκτός Ελλάδος. Αρχικά, έκανε μια καλή σεζόν στη Γιάρο (Φινλανδία) και μία ακόμη καλύτερη με την Ολύμπια Ραντότιν (Τσεχία), ανοίγοντας την πόρτα της Πριμπράμ. Το 2021 επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Ηρόδοτο, ακολούθησε η Προοδευτική, ο Πανελευσινιακός.
Προτού αποκλειστεί από τις Εθνικές ομάδες, ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέλη των τμημάτων υποδομής και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις φορούσε το περιβραχιόνιο.
Νίκος Κουρέλλας
Ο Νίκος Κουρέλλας αγωνιζόταν στην αριστερή πλευρά και είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής τη σεζόν του πρωταθλήματος. Από τα τμήματα υποδομής του Άρη, μεταπήδησε στην ΑΕΚ και αγωνίστηκε μαζί της σε κάποια παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας, τη χρονιά που η «Ένωση» υποβιβάστηκε. Έπειτα, έπαιξε σε πολλές ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών (Καβάλα, Αγροτικός Αστέρας, Ηρακλής, Ζάκυνθος, Χανιά, Τρίγλια, Σαντορίνη). Φέτος βρίσκεται στη Γ’ Εθνική με τον Θερμαϊκό Θέρμης.
Αλέξανδρος Καραγιάννης
Ο Αλέξανδρος Καραγιάννης αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός και κατάφερε να σκοράρει τρία τέρματα εκείνη τη σεζόν. Τις σεζόν 2012/13 και 2013/14 βρισκόταν στην πρώτη ομάδα, έχοντας συμμετοχή σε 13 αναμετρήσεις. Η καριέρα του στη συνέχεια μπορεί να χαρακτηριστεί τίμια, καθώς μεταξύ άλλων αγωνίστηκε με τη Λαμία στη Superleague, ενώ είχε σημαντική πορεία με τις Βέροια, Κοζάνη και Χανιά, στις χαμηλότερες κατηγορίες. Φέτος, αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανθρακικού.
Επιθετικοί
Νίκος Αγγελούδης
Ο Νίκος Αγγελούδης ήταν ο πρώτος σκόρερ εκείνης της ομάδας, με 15 τέρματα και δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής. Μετά το πρωτάθλημα του 2010/11, συμμετείχε στην προετοιμασία της επόμενης σεζόν, όμως επιλέχθηκε να αποχωρήσει ως δανεικός στη Δόξα Δράμας. Επιστρέφοντας, παρέμεινε για δύο σεζόν στον Άρη και κατέγραψε 33 συμμετοχές και πέντε γκολ. Μάλιστα, στη δεύτερη σεζόν ήταν ένας εκ των αρχηγών.
Στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε Ηρακλή, Πανσερραϊκό, Πανελευσινιακό, ΑΠΕ Λαγκαδά, Μακεδονικό, Διαγόρα, Ηρόδοτο και Αναγέννηση Γιαννιτσών. Αναγκάστηκε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 28 ετών, εξαιτίας τραυματισμού.
Αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη που έδωσε για την καριέρα του και τον Άρη στον Αλέξη Σαββόπουλο και το athletestories.gr.
Γιάννης Γιαννιώτας
Ο Γιάννης Γιαννιώτας έκανε τη διαφορά τόσο σε επίπεδο ακαδημιών, όσο και στην πρώτη ομάδα. Από την αμέσως επόμενη σεζόν, έγινε βασικό μέλος της πρώτης ομάδας και συμμετείχε συνολικά σε 48 αναμετρήσεις, σκοράροντας 9 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2013 αποχώρησε, με προορισμό τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, έναντι 500.000 ευρώ.
Μπορούμε να πούμε πως κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο. Μετράει 119 συμμετοχές στη Superleague, με Άρη, Αστέρα, ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακό. Αγωνίστηκε στην Κύπρο, με τον ΑΠΟΕΛ (61/13/6) και τον Απόλλων Λεμεσού (57/8/6), ενώ βρέθηκε για ένα χρόνο και στην Ισπανία, με τη Βαγιαδολίδ (33/3/4). Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως έχει καταγράψει 9 συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική Ελλάδος.
Φέτος, βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και αγωνίζεται με τη φανέλα του Λεβαδειακού.
Θανάσης Τοπούζης
Ο Τοπούζης ήταν ο δεύτερος σκόρερ εκείνη τη σεζόν, καθώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 11 φορές. Την επόμενη, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, όμως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής κι έφυγε για το εξωτερικό. Αγωνίστηκε για μιάμιση σεζόν με τη Σαλερνιτάνα κι ένα εξάμηνο στην Άσκολι. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Έβρο Σουφλίου. Ακολούθησε ο Αγροτικός Αστέρας, ο Ερμής Ζωνιανών, ο ΟΦΗ, Ο ΟΦΙ και ο Αλμυρός Γαζίου, προτού επιστρέφει και πάλι στη Μακεδονία, αρχικά για τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας και στη συνέχεια για τον Μακεδονικό
Από το 2022 αγωνίζεται στη Χανιώτη. Την πρώτη σεζόν πέτυχε 22 τέρματα και τη δεύτερη 21, οπότε δίκαια θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Γ’ Εθνικής.
Άρης (Κ20) 2010/11: Ο προπονητής
Νίκος Πασιαλής
Ο Νίκος Πασιαλής ήταν ένας από τους ανθρώπους που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τον Άρη. Πάλεψε για τις ακαδημίες, έδωσε τον εαυτό του για να οδηγήσει την ομάδα τόσο ως υπηρεσιακός, όσο και ως πρώτος προπονητής και ήταν εκεί όταν ο Άρης βίωνε τον οδυνηρό υποβιβασμό. Τα έβαλε με όσους έκανε κακοδιαχείριση και ποτέ δεν κρύφτηκε. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά γι’ αυτόν τον άνθρωπο, όμως θα σταθούμε στο ότι ήταν αυτός που οδήγησε εκείνη την ομάδα στην επιτυχία και τον τίτλο.