Χαβιέ Ματίγια: Για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Χαβιέ Ματίγια: Ο ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους του Άρη επιστρέφει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως αντίπαλος.

Την Κυριακή (20/10, 20:00) ο Άρης υποδέχεται την Athens Kallithea, της οποίας αρχηγός είναι ο Χαβιέ Ματίγια. Ο Ισπανός έχει συνδέσει το όνομα του με τον Άρη, καθώς παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις σεζόν και μάλιστα είχε την τιμή να φορέσει και το περιβραχιόνιο.

Με την επιστροφή του Άρη στην πρώτη κατηγορία, το 2018/19 το ρόστερ αναβαθμίστηκε σημαντικά και ήρθαν αρκετοί παίκτες με σπουδαίο βιογραφικό. Ένας από αυτούς ήταν και ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος είχε παρουσία σε κορυφαία κλαμπ της χώρας του (Βιγιαρεάλ, Μπέτις). Η πρώτη του σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν εντυπωσιακή, καθώς αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια, σκοράροντας τρεις φορές και μοιράζοντας πέντε ασίστ.

Ο Ισπανός μέσος κατάφερε να κερδίσει τη θέση του στην ομάδα, καθώς ξεχώριζε για την ποιότητα και την προσωπικότητα του. Στον Άρη παρέμεινε συνολικά τέσσερα χρόνια, καταγράφοντας 137 συμμετοχές, οκτώ γκολ κι 11 ασιστ. Χρόνο με το χρόνο η απόδοση του ήταν φθίνουσα κι έτσι το καλοκαίρι του 2022 αποχώρησε.

Παρέμεινε στη Stoiximan Superleague, πηγαίνοντας στον Βόλο, όπου παρέμεινε μόλις για έξι μήνες. Εκεί, αντιμετώπισε τον Άρη σε μια νίκη των Θεσσαλών (2-0), όπου ο ίδιος αγωνίστηκε ως αλλαγή. Στη συνέχεια, βρέθηκε στη Superleague 2 με τη φανέλα της Καλλιθέας και βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό.

Ο χαμηλότερος ρυθμός της δεύτερης κατηγορίας του επέτρεψε να αναδείξει ξανά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Στις 18 συμμετοχές που πραγματοποίησε στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν κατάφερε να σκοράρει τέσσερα γκολ και να μοιράσει τρεις ασίστ. Πέρσι, συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο, καθώς είχε πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ.

Χαβιέ Ματίγια: Επιστρέφει «σπίτι» του

Χαβιέ Ματίγια

Ο Χαβιέ Ματίγια είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που συνδέθηκαν με τη νέα εποχή του Άρη και αγαπήθηκαν όσο λίγοι. Η απόδοση του μπορεί να ήταν φθίνουσα, με το πέρασμα του χρόνου και την τελευταία του σεζόν να δέχθηκε αρκετή αμφισβήτηση για τη χρησιμότητα του στον αγωνιστικό χώρο, όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αφοσίωση του στον σύλλογο.

Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που είναι κάπως ξένο να τους βλέπεις να φοράνε διαφορετική φανέλα και σίγουρα θα είναι περίεργη η αίσθηση να τον βλέπουμε ως αντίπαλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το πιθανότερο σενάριο πάντως, είναι οι φίλοι του Άρη να τον υποδεχθούν με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *