Η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη πειθαρχικής έρευνας για τα συνθήματα που τραγούδησαν οι Άλβαρο Μοράτα και Ρόδρι κατά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Euro 2024 από την εθνική Ισπανίας, τα οποία αφορούσαν το Γιβραλτάρ.

Η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Euro 2024, παρουσιάζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο της διοργάνωσης και κατακτώντας τον πολυπόθητο τίτλο. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί στη Μαδρίτη επισκιάστηκαν από αμφιλεγόμενα συνθήματα των Μοράτα και Ρόδρι.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, τραγούδησαν το σύνθημα “Το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό”. Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις, με την Κυβέρνηση του Γιβραλτάρ να τη χαρακτηρίζει ως “εξαιρετικά προκλητική και προσβλητική”.

Για να διερευνήσει την υπόθεση, η UEFA διόρισε πειθαρχικό επιθεωρητή, ο οποίος θα εξετάσει εάν οι ενέργειες των Μοράτα και Ρόδρι συνιστούν παραβίαση των πειθαρχικών κανονισμών της ομοσπονδίας.

Με την πειθαρχική διαδικασία σε εξέλιξη, αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της UEFA και τις πιθανές κυρώσεις για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *