Η ήττα του Άρη από τον ΟΦΗ έφερε στο προσκήνιο ερωτήματα σχετικά με τη θέση του Άκη Μάντζιου. Ο Άρης διαθέτει πλέον ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ με προσωπικότητες και βάθος, χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης να ενισχύσει την ομάδα. Ωστόσο, οι απαιτήσεις για αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο αυξάνονται, και οι δικαιολογίες για τον Έλληνα τεχνικό φαίνεται να λιγοστεύουν.

Πέρυσι, το όνομα του Μάντζιου ακούστηκε πολλές φορές μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς ο κόσμος τον αποθέωσε για την πορεία της ομάδας. Φέτος, όμως, η κατάσταση δεν φαίνεται να πηγαίνει το ίδιο καλά. Οι πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Super League έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με το κοουτσάρισμα του, με πολλά να χρεώνονται στις επιλογές του.

Για παράδειγμα, στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Μάντζιος «φοβήθηκε» να ξεκινήσει τον Ντιαντί, ο οποίος όταν μπήκε στον αγώνα κυριάρχησε. Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, οι αλλαγές ήρθαν αργά, ενώ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ η εικόνα δεν ήταν βελτιωμένη. Ο Νταρίντα, ο Ντιαντί και ο Σίστο έπρεπε να αντικατασταθούν νωρίτερα, καθώς η ομάδα έδειξε αρρυθμίες στην άμυνα και στην ανάπτυξη.

Ο Μάντζιος δεν μπορεί πλέον να επικαλεστεί την έλλειψη επιλογών. Η διοίκηση του Άρη επένδυσε σε ποιοτικούς παίκτες όπως ο Σιφουέντες, ο Μόντσου, ο Ντιαντί και ο Σίστο, ενώ ο Κουέισον έρχεται να προστεθεί στην ομάδα. Η πίεση για αποτελέσματα είναι υψηλή, ειδικά μετά τις οικονομικές υπερβάσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Ο κόσμος του Άρη δικαιολογημένα ζητά όχι μόνο νίκες, αλλά και καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα σε αγώνες με ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Παρά τη στήριξη του Θοδωρή Καρυπίδη, η θέση του Μάντζιου δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Στο ποδόσφαιρο, οι καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, και ο προπονητής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να βελτιώσει την απόδοση της ομάδας. Κρίσιμο για την επιτυχία του θα είναι η σωστή διαχείριση του ρόστερ και των προσωπικοτήτων που διαθέτει, καθώς οι Μόντσου, Μάγιο, Σιφουέντες και οι άλλοι παίκτες δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Αν τους «χάσει», οι συνέπειες θα φανούν πριν καν μπει η ομάδα στο γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *