Η αλήθεια είναι πως η σεζόν που έρχεται είναι αρκετά περίεργη για τον Άρη, όμως το ζητούμενο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το καθαρό μυαλό.

Ο κόσμος του Άρη είναι δικαιολογημένα απογοητευμένος από την ομάδα και τη διοίκηση, όμως πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Σίγουρα, το γεγονός πως κάποια λάθη του παρελθόντος δεν έχουν λυθεί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όμως υπάρχει μια έντονη αποδοκιμασία προς το σύλλογο για πράγματα που ήταν δεδομένα.

Η ομάδα δεν έχει στελεχωθεί σωστά, ενώ στον πάγκο βρίσκεται ένας προπονητής που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πείσει τον κόσμο πως είναι ο κατάλληλος για να επαναφέρει τον σύλλογο στις επιτυχίες. Αυτά, είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα και είναι λογικό να αποτελούν «αγκάθια». Γιατί όμως ασκείται τόσο έντονη κριτική για τη μεταγραφική πολιτική και τους φιλικούς αγώνες;

Δεν υπάρχουν διαρροές

Και τι δεν άκουσε η διοίκηση της ομάδας για το γεγονός πως τον πρώτο ενάμιση μήνα του καλοκαιριού δεν ακούγονταν φήμες για μεταγραφές. Λες και τα προηγούμενα χρόνια που ακούγαμε 100 διαφορετικά ονόματα μέσα σε ένα καλοκαίρι ήταν καλύτερα. Ο Άρης στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους επιλέγει να ενισχύεται χωρίς πρώτα να έχει κάνει διαρροές για πιθανή συμφωνία.

Επιπλέον, είναι γνωστό πως το κασέ των ποδοσφαιριστών μειώνεται όσο περνάει ο χρόνος και αυτό είναι κάτι που ο Άρης προσπαθεί να το εκμεταλλεύεται. Αργεί να ενισχυθεί σε κάποιες θέσεις, όμως επιδιώκει τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Τα παραπάνω, δεν έγιναν γνωστά φέτος, αλλά αποτελούν τη μεταγραφική πολιτική της ομάδας εδώ και χρόνια. Καλώς ή κακώς, έτσι κινείται ο Άρης στην αγορά.

Στην τελική, ήδη έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες και βρίσκονται στα σκαριά κι άλλες. Το πρωτάθλημα ξεκινά, και στις πρώτες δύο αγωνιστικές ο Άκης Μάντζιος θα στηριχθεί στον περσινό κορμό και όσες προσθήκες έχουν γίνει ήδη. Προφανώς και αυτό δεν είναι ιδανικό, όμως είναι αυτό που συμβαίνει.

Άλλο τα φιλικά κι άλλο τα επίσημα ματς

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι πως πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχει αρχίσει η καταστροφολογία. Επαναλαμβάνω, ο κόσμος του Άρη δικαιούται να έχει παράπονα από την ομάδα και τον κόσμο, όμως το φετινό σύνολο ας το κρίνουμε στις επίσημες διοργανώσεις και αφού δέσει.

Αδιαμφισβήτητα, η μέχρι στιγμής εικόνα δεν ήταν καλή, με αποκορύφωμα το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία. Το θέμα είναι πως τα φιλικά υπάρχουν για να γίνονται δοκιμές και να χτίζεται η ομοιογένεια. Η ομάδα έχει να δουλέψει πάνω σε πολλούς τομείς και ίσως όντως να μην είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα, όμως αυτό θα το κρίνουμε στα επίσημα ματς.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός πως μερίδα του κόσμου δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τον τρόπου παιχνιδιού που επιλέγει ο Άκης Μάντζιος. Είτε απέναντι βρίσκεται ο Ολυμπιακός, είτε βρίσκεται ο Λεβαδειακός, ο Άρης θα παίζει κλειστά και με αντεπιθέσεις. Ο Έλληνας τεχνικός δεν επιλέγει το ρίσκο και έχει ως πρώτο στόχο στο παιχνίδι του την κατοχή της μπάλας και τον περιορισμό των χώρων που θα βρει ελεύθερους ο αντίπαλος. Έτσι παίζει. Με αυτόν τον τρόπο οδήγησε τον Άρη στη δεύτερη θέση και τον τελικό κυπέλλου, με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκε από τη Λαμία, έχασε στον τελικό κ.α.

Αυτή τη στιγμή, ο Άρης παίζει σε στυλ Μάντζιου, με ότι συνεπάγεται αυτό. Οπότε, όποιος έχει και την παραμικρή ελπίδα πως θα δει θεαματικό ποδόσφαιρο, με επιθετική διάθεση, από την ομάδα πλανάται πλάνην οικτράν.

Ο κόσμος και ο στόχος

Το σημαντικότερο είναι πως ο Άρης δεν είναι ούτε ο Καρυπίδης, ούτε ο Μάντζιος. Ο Άρης είναι ο κόσμος του. Αυτός τον στήριξε στα χωράφια των μικρών κατηγοριών, αυτός τον ώθησε στις μεγάλες νίκες και μόνος αυτός μπορεί να τον κρατήσει ψηλά. Η πίκρα από τις ήττες και τις απογοητεύσεις είναι μεγάλη και γιγαντώνεται όσο βλέπουμε ξανά τα ίδια λάθη, όμως όταν ο κόσμος δεν στηρίζει χάνεται η ουσία.

Όσον αφορά τον φετινό στόχο, οι «Κιτρινόμαυροι» είναι το φαβορί για την πέμπτη θέση. Μια ματιά στην αξία των ομάδων της Stoiximan Superleague στο Transfermarkt το αποδεικνύει περίτρανα. Η ψαλίδα με τους από πάνω μεγαλώνει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Άρης είναι καταδικασμένος. Από την άλλη όμως, όση προσπάθεια και να γίνεται για να ανέβουν στα μάτια του κόσμου οι υπόλοιπες ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν την πεντάδα, η απόσταση τους από τον Άρη είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αυτή που έχει ο «Θεός του πολέμου» με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *