Η Ρόμα απέλυσε τον Ντε Ρόσι, μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Serie A, με τον Ιταλό τεχνικό να πληρώνει το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της περσινής σεζόν, πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου, ως υπηρεσιακός. Η δουλειά του ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς έπρεπε να καθοδηγήσει τη Ρόμα στη μετά – Μουρίνιο εποχή.

Καταφέρνοντας να εμπνεύσει τους παίκτες και να φέρει σημαντικά αποτελέσματα, ο Ντε Ρόσι κέρδισε τη μονιμοποίηση του. Σε συνολικά 26 αναμετρήσεις πέρσι, είχε 14 νίκες, έξι ισοπαλίες κι έξι ήττες. Ο απολογισμός ήταν η 6η θέση στη Serie A και μια πορεία έως τα ημιτελικά του Europa League.

Φέτος, το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό, με τρεις ισοπαλίες (Κάλιαρι, Γιουβέντους, Τζένοα) και μία ήττα (Έμπολι), στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Ιταλικού πρωταθλήματος. Αυτό, οδήγησε και στην απόλυση του, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα την Τετάρτη (18/09).

Αδικήθηκε;

Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα αδικούν τη Ρόμα και καθαρά λόγω ατυχίας δεν κατάφερε να μαζέψει περισσότερους βαθμούς.

Στην εκτός έδρας πρεμιέρα με την Κάλιαρι (0-0), τα xGoals ήταν υπέρ της (0.76 – 1.25). Στην ήττα που ακολούθησε από την Έμπολι (1-2), σκόραρε μόλις ένα γκολ έχοντας δημιουργήσει 2.98 xGoals, ενώ στην εκτός έδρας ισοπαλία με τη Τζένοα ισοφαρίστηκε στο 96′, με τα xGoals να είναι ξεκάθαρα υπέρ της και πάλι (1.10 – 2.32).

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ντε Ρόσι αποχωρεί από τη Ρόμα, μόνο από τη θέση του προπονητή προπονητής, καθώς θα είναι για πάντα θρύλος και πιστός οπαδός της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *