Ο Σωκράτης Διούδης έχει δείξει από νεαρή ηλικία πως είναι αρκετά ικανός στις αποκρούσεις πέναλτι και συνεχίζει ακόμη και σήμερα.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη αγωνίζεται πλέον στην Τουρκική Γκαζιάντεπ. Στην αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Εγιούσπορ, ο Διούδης έκανε ένα πέναλτι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ακάμπα ήταν ο παίκτης που εκτέλεσε, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει. Η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη όμως, γιατί ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, διότι ο τερματοφύλακας δεν πατούσε στη γραμμή.

Η δεύτερη εκτέλεση έγινε από τον Τιάμ, ο οποίος επέλεξε την ίδια γωνία. Ο Διούδης κατάφερε για δεύτερη φορά να αποκρούσει και σίγουρα διόρθωσε το λάθος του.

Το έχει ξανακάνει

Σωκράτης Διούδης

Τη σεζόν 2022/23, ο Διούδης αγωνιζόταν στην Πολωνία και φορούσε τη φανέλα της Ζαγκλέμπιε. Σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Γιαγκελόνια, κατάφερε να αποκρούσει μια εκτέλεση πέναλτι, όμως ο διαιτητής διέταξε επανάληψη. Στη δεύτερη εκτέλεση, ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε και πάλι απάντηση. Στην επαναφορά δέχθηκε γκολ, όμως σημασία για τα στατιστικά έχει πως δεν νικήθηκε από τα 11 βήματα.

Σωκράτης Διούδης: Οι αριθμοί

Στην καριέρα του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Σωκράτης Διούδης έχει κληθεί να αντιμετωπίσει συνολικά 27 εκτελέσεις πέναλτι. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως έχει καταφέρει να αποκρούσει 11 από αυτές, δηλαδή λίγο κάτω από τις μισές και περίπου το 40% αυτών.

Όσον αφορά τις αποκρούσεις του με τη φανέλα του Άρη οι αριθμοί του είναι ακόμη καλύτεροι, καθώς έχει αποσοβήσει τρία από τα πέντε πέναλτι που δέχθηκε συνολικά. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό 60%!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *