Ο Άρης πέτυχε δύο σπουδαίες νίκες, κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, όμως η αξία τους θα κριθεί από τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Άρης υποδεχόταν τον Ολυμπιακό με το κλίμα στην ομάδα να μην είναι και τόσο καλό, μιας και είχε προηγηθεί η ήττα από τον ΟΦΗ. Οι «Κιτρινόμαυροι» όμως διάβασαν πολύ καλά το παιχνίδι, πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και πήραν τη νίκη (2-0).

Στη συνέχεια, ακολούθησε ακόμη ένα ντέρμπι, στην Τούμπα αυτή τη φορά, με τον Άρη να κερδίζει ξανά και να παίρνει ένα ακόμη τρίποντο.

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου προέρχεται λοιπόν από δύο διαδοχικές νίκες, αμφότερες σε ντέρμπι, που του έδωσαν σημαντικούς βαθμούς, ανέβασαν τη δυναμική του και σίγουρα του έδωσαν ώθηση για τη συνέχεια. Τι έχει η συνέχεια; Δύο βατές, εντός έδρας, αναμετρήσεις.

Θα κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα;

Όπως αναλύσαμε ήδη διεξοδικά, ο Άρης είναι πολύ ικανός στο να βρίσκει απαντήσεις στο παιχνίδι του αντιπάλου, όταν δεν έχει ο ίδιος τα ηνία. Τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό, τα κατάφερε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα του βρίσκεται στις αναμετρήσεις που ο ίδιος πρέπει να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και να διασπάσει κλειστές άμυνες.

Κόντρα στις «Μικρές» ομάδες τα έχει βρει σκούρα ο Άρης, όχι στα ντέρμπι. Επομένως, τα δύο ματς που ακολουθούν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει πραγματικά όλα τα παιχνίδια.

Φαινομενικά, το έργο του είναι βατό. Παίζει στην έδρα του και υποδέχεται δύο ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τόσο η Λαμία, όσο και η Καλλιθέα, έχουν από πέντε βαθμούς στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Stoiximan Superleague. Από την άλλη, μιλάμε για τη Λαμία που έχει καταφέρει να κάνει πολλές ζημιές στον Άρη και για την Καλλιθέα που φέτος δεν έχασε από Παναθηναϊκό (2-2) και ΑΕΚ (0-0).

Η δουλειά που πρέπει να κάνει ο Άρης δεν είναι εύκολη. Στην ουσία πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν. Άλλωστε, εάν καταφέρει να κάνει το 2/2 θα δηλώσει ανοιχτά πως οι διεκδικητές της τετράδας δεν είναι τέσσερις.

Επιπλέον, εάν κερδίσει το Σάββατο (05/10) τη Λαμία, θα κάνει το 3/3 στο πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί για πάνω από δύο σεζόν.

Τώρα εάν δεν τα καταφέρει, θα κάνει ακόμη ένα πισωγύρισμα και θα αναγκαστεί να χτίσει πάλι από την αρχή, μιας και θα έχει πετάξει τις δύο νίκες των ντέρμπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *