Ο Άρης σημείωσε μία σημαντική νίκη με 2-1 απέναντι στον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με πρωταγωνιστή τον Ισπανό Μάνου Γκαρθία, που οδήγησε την ομάδα του Άκη Μάντζιου σε μία καθοριστική επικράτηση στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Έντονη αρχή για τον Άρη – Ολυμπιακός εκτός ρυθμού

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τον Ολυμπιακό μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Ντιαντί, με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, “άδειασε” τον Ορτέγκα και έδωσε την πάσα στον Γκαρθία, ο οποίος έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Ολυμπιακό να φαίνεται εκτός ρυθμού και χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις. Οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ δεν έδωσαν αποτέλεσμα, καθώς οι Γκαρσία και Βέντε δεν μπόρεσαν να επιβληθούν στο κέντρο.

Διπλό χτύπημα με Γκαρθία και Μορόν

Με τη συμπλήρωση των 41 λεπτών, ο Άρης χτύπησε ξανά. Ο Γκαρθία, πέρα από την οργανωτική του συνεισφορά, έβγαλε την ασίστ στον Μορόν, ο οποίος πέτυχε το 2-0, δίνοντας στον Άρη σημαντικό προβάδισμα πριν την ανάπαυλα. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, αφήνοντας τον Μεντιλίμπαρ να κάνει διορθωτικές κινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός βελτιώνεται, αλλά είναι αργά

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αλλαγές, με τον Ολιβέιρα και τον Γουίλιαν να μπαίνουν στο ματς, προσπαθώντας να δώσουν φρεσκάδα και κίνηση στην επίθεση του Ολυμπιακού. Παρά τις βελτιώσεις, οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα μέχρι το 90+6′, όταν ο Ελ Κααμπί σκόραρε με κεφαλιά, μειώνοντας σε 2-1. Παρά τις προσπάθειες, ήταν πολύ αργά για τον Ολυμπιακό να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Αμυντική προσήλωση και επιθετικές αντεπιθέσεις

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ανασφάλεια του Ολυμπιακού και με έξυπνη τακτική κράτησε την αμυντική του συνοχή, ενώ δημιούργησε ευκαιρίες στην αντεπίθεση. Ο Μορόν είχε δύο καλές στιγμές για να αυξήσει το προβάδισμα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν ατσάλινη αμυντικά, κρατώντας το προβάδισμα και παίρνοντας τη νίκη σε ένα ματς-κλειδί για τη συνέχεια της Stoiximan Super League.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *