Ο Άρης ετοιμάζεται να ανακοινώσει την απόκτηση του Ρόουλ Άλκινς (26 ετών, 1,96μ.), ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της ομάδας ως όγδοος ξένος. Οι κιτρινόμαυροι έχουν ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της περιφέρειας, και αύριο αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Εξαιρετική σεζόν στο Ισραήλ

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Άλκινς αγωνίστηκε στο ισραηλινό πρωτάθλημα με εξαιρετική παρουσία. Σε 32 αγώνες, είχε μέσο όρο 15,5 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 1,2 κλεψίματα, ενώ σούταρε με 36,2% από τα τρίποντα, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας ολοκληρωμένος και πολυδιάστατος παίκτης. Μετά τη θητεία του στο Ισραήλ, ο Άλκινς πέρασε και από το Πουέρτο Ρίκο, όπου με τους Λεόνες Ντε Πόνσε μέτρησε 7,3 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ σε επτά συμμετοχές.

Προηγούμενη καριέρα και εμπειρία

Ο Ρόουλ Άλκινς είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, όπου από το 2016 έως το 2018 αγωνίστηκε με τα “Wildcats”. Στη δεύτερη σεζόν του στο NCAA, είχε μέσο όρο 13,1 πόντους, 4,8 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,3 κλεψίματα. Παρά το γεγονός ότι δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft του 2018, κατάφερε να αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια με τους Σικάγο Μπουλς την ίδια χρονιά, έχοντας 3,7 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ.

Ο Άλκινς έχει εμπειρία και από την G-League, με ομάδες όπως οι Γουίντι Σίτι Μπουλς, Ράπτορς 905 και Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, ενώ στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί με την Πόρτο και τις γερμανικές ομάδες Γκίσεν και Λούντβιχσμπουργκ.

Η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Άλκινς από τον Άρη αναμένεται να γίνει αύριο, με τον παίκτη να περνά από τα απαραίτητα ιατρικά και εργομετρικά τεστ πριν ενσωματωθεί στην ομάδα. Ο Άρης προσθέτει έναν έμπειρο και ταλαντούχο παίκτη στην περιφέρειά του, ενισχύοντας την ομάδα ενόψει της απαιτητικής σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *