Η Λέουβεν ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού μέσου Μπίργκερ Βερστράτε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών. Ο Βερστράτε, με σημαντική καριέρα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή, αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Ο Βερστράτε ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Club Brugge, όπου έκανε και το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε με επιτυχία στην KV Kortrijk, γεγονός που του εξασφάλισε μεταγραφή στην KAA Gent. Μετά από 2,5 σεζόν στους Buffalo’s, μετακόμισε στη γερμανική FC Köln.

Μετά από έναν χρόνο στη Γερμανία, ο Βερστράτε, ο οποίος έχει μια συμμετοχή με την εθνική ομάδα του Βελγίου, επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Antwerp FC, με την οποία μέτρησε 81 εμφανίσεις. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην KV Mechelen και αργότερα στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου είχε 29 συμμετοχές και βοήθησε την ομάδα να τερματίσει στην πέμπτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δηλώσεις της διοίκησης της Λέουβεν Ο CEO της Λέουβεν, Frédéric Van den Steen, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση του Βερστράτε, δηλώνοντας: «Ο Μπίργκερ Βερστράτε είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία, ηγετικές ικανότητες και πάθος. Θα προσθέσει δυναμισμό στην ομάδα μας, ενώ με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες θα βοηθήσει τους επιθετικούς μας να αποδώσουν καλύτερα. Επιπλέον, γνωρίζει την βελγική λίγκα σαν την παλάμη του χεριού του. Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει μεγάλη προσθήκη για την νεανική μας ομάδα».

Ο ίδιος ο Βερστράτε εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη μεταγραφή στη Λέουβεν: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Η Λέουβεν είναι ένας υπέροχος σύλλογος και ανυπομονώ να ξεκινήσω και να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες. Είναι ιδανικό που μπορώ να συμμετάσχω στην προετοιμασία από νωρίς. Οι φιλοδοξίες μου είναι να βοηθήσω την ομάδα με την ηγεσία και την εμπειρία μου για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα από την περσινή σεζόν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *