Σύμφωνα με πληροφορίες από την ισπανική εφημερίδα AS και άλλα μέσα ενημέρωσης, οι ισπανικές αρχές έκριναν ένοχο τον Ούγκο Μάγιο, 33χρονο δεξιό μπακ του Άρη, για σεξουαλική παρενόχληση σε εργαζόμενη ως μασκότ της Εσπανιόλ. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Εσπανιόλ και Θέλτα στις 24 Απριλίου 2019, όταν ο Μάγιο φέρεται να άγγιξε τα στήθη της κοπέλας, βάζοντάς τα μέσα από τη στολή της, ενώ οι δύο ομάδες βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο για χειραψία.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που αριθμεί δέκα σελίδες, αναφέρει ότι “δεν προέκυψε καμία αιτία που να δικαιολογεί ή να απαλλάσσει τον κατηγορούμενο από την ενέργειά του, η οποία αξιολογήθηκε ως εκούσιο άγγιγμα”. Το βίντεο του περιστατικού δείχνει την ενέργεια του Μάγιο, ενώ η απόφαση επισημαίνει τις σοβαρές αντιφάσεις στις καταθέσεις του κατηγορουμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη πριν τεθεί σε ισχύ η μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα το 2023, γνωστή ως “νόμος μόνο το ναι είναι ναι”, κάτι που βοήθησε τον Μάγιο να αποφύγει την καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση. Αντ’ αυτού, ο 33χρονος τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους περίπου 6.000 ευρώ για ηθική ζημιά (10 ευρώ την ημέρα για 10 μήνες) και 1.000 ευρώ επιπλέον, ενώ καλείται να καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα.

Ο δικηγόρος του Ούγκο Μάγιο έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία πρέπει να κατατεθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *