Η Αυστρία έκανε το… θαύμα της στο Euro 2024! Σε ένα συναρπαστικό ματς κόντρα στην Ολλανδία στο «Olympiastadion» του Βερολίνου, η ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ επικράτησε με 3-2 και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16», κατακτώντας την πρωτιά στον 4ο όμιλο, μετά την ισοπαλία 1-1 της Γαλλίας με την Πολωνία.

Συναρπαστικό ματς με πέντε γκολ

Η Αυστρία ξεκίνησε δυναμικά και πήρε προβάδισμα με αυτογκόλ του Μάλεν στο 6ο λεπτό. Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν γρήγορα με τον Χάκπο στο 47’, αλλά οι Αυστριακοί δεν το έβαλαν κάτω. Ο Σμιντ στο 59’ και ο Σάμπιτσερ στο 80’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-2, παρά τις προσπάθειες των Ολλανδών που ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ντεπάι στο 75’.

Ολλανδία: Σκληρή ήττα και αγωνία για τη συνέχεια

Η ήττα αυτή έριξε την Ολλανδία στην 3η θέση του ομίλου και τώρα οι Ολλανδοί περιμένουν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων για να μάθουν την επόμενη αντίπαλό τους. Η Αυστρία θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 6ου ομίλου (Τσεχία ή Τουρκία) στις 2 Ιουλίου στη Λειψία.

Γαλλία: Ισοπαλία και πιθανές δυσκολίες στη συνέχεια

Το ματς της Γαλλίας με την Πολωνία στο Ντόρτμουντ κρίθηκε από δύο πέναλτι των αρχηγών. Ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό, επιτυγχάνοντας το 48ο τέρμα του με τους «τρικολόρ», ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ισοφάρισε στο 79ο λεπτό σε… δεύτερο χρόνο, καθώς η απόκρουση του Μαϊνιάν κρίθηκε αντικανονική και το πέναλτι επαναλήφθηκε.

Η Αυστρία στην κορυφή και η Γαλλία σε περιπέτειες

Η Πολωνία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, ενώ η Γαλλία με την απώλεια αυτή ίσως οδηγηθεί σε επικίνδυνη διασταύρωση στη φάση των «16», αφού θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 5ου ομίλου (Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία ή Ουκρανία).

Αυστρία: Δυνατή εκκίνηση και εντυπωσιακή νίκη

Η Αυστρία αιφνιδίασε τους Ολλανδούς από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο 6ο λεπτό, μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Πρας έβγαλε χαμηλή σέντρα με τον Μάλεν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι Ολλανδοί, ωστόσο, αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Χάκπο, αλλά η Αυστρία κατάφερε να επαναφέρει το προβάδισμα με τον Σμιντ και να κλειδώσει τη νίκη με το γκολ του Σάμπιτσερ στο 80’.

Αυτή η σπουδαία νίκη δίνει στην Αυστρία την πρώτη θέση στον όμιλο και τους φέρνει αντιμέτωπους με τον δεύτερο του 6ου ομίλου στη φάση των «16» του Euro 2024. Οι Ολλανδοί, παρά την προσπάθειά τους, θα πρέπει να περιμένουν για να μάθουν την επόμενη αντίπαλό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *