Ο Γιακούμπ Μπράμπετς μίλησε σε συνέντευξη στην Τσεχία, αναφερόμενος στο πειθαρχικό παράπτωμα με την εθνική του ομάδα, την πορεία της Τσεχίας στο φετινό Euro και την ζωή του στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη. Ακολουθούν οι δηλώσεις του αναλυτικά:

– Δεν αισθάνεσαι πικραμένος που δεν είσαι στην εθνική; Παρακολουθείς τους αγώνες της Τσεχίας;

“Φυσικά και παρακολουθώ. Ήθελα να δω πώς θα ήταν η ομάδα υπό τον κ. Χάσεκ. Ήθελα να είμαι εκεί, αλλά σέβομαι την απόφαση του προπονητή. Τουλάχιστον, δείξαμε στη νέα γενιά τι δεν πρέπει να κάνει, όπως το περιστατικό στο μπαρ στο Όλομουτς.”

– Νιώθεις καλά που δεν πήγες στο EURO;

“Ναι, πάντα ήθελα να αγωνίζομαι για την εθνική, αλλά σέβομαι τις επιλογές του προπονητή. Ελπίζω να πάνε καλά τα παιδιά.”

– Πώς σου εξήγησε ο κόουτς Χάσεκ ότι δεν θα σε καλέσει;

“Μου τηλεφώνησε πριν τις κλήσεις και μου εξήγησε ότι δεν θα ήμουν στην ομάδα, παρόλο που με σκεφτόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα υπόλοιπα θα μείνουν μεταξύ μας.”

– Ο Κουφάλ και ο Κούχτα κλήθηκαν όμως. Είναι δίκαιο;

“Ναι, δεν πιστεύω ότι το παράπτωμά μας έπαιξε ρόλο στην απόφαση του προπονητή. Χαίρομαι που τα παιδιά είναι εκεί και το λάθος μας δεν επηρέασε τη συμμετοχή τους.”

– Πόσο δύσκολο ήταν να εξηγήσεις τα πάντα στους προπονητές και στους συμπαίκτες σου την επόμενη μέρα;

“Ήταν πολύ δύσκολο. Όταν πήγαμε στο κλαμπ, δεν καταλάβαμε πόσο μεγάλη βλακεία ήταν. Το πρωί όλα ήταν γνωστά και έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη.”

– Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη;

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ. Οι φίλαθλοι είναι καταπληκτικοί, το γήπεδο γεμίζει στα μισά παιχνίδια. Η Θεσσαλονίκη είναι φανταστική. Η θάλασσα είναι κοντά, η πόλη είναι χαλαρή, έχει καταπληκτική κουλτούρα και καλό φαγητό. Πολλοί Έλληνες μιλούν τσέχικα και μας βοήθησαν πολύ στην αρχή, κάνοντάς μας να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας.”

Ο Γιακούμπ Μπράμπετς παραδέχθηκε το λάθος του, τονίζοντας ότι έμαθε από αυτό και συνεχίζει να στηρίζει την εθνική του ομάδα, ενώ απολαμβάνει τη ζωή και την καριέρα του στην Ελλάδα με τον Άρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *