Η Super League αναμένεται να συζητήσει την Τετάρτη (10/7) το νέο φορμάτ του πρωταθλήματος, προτεινόμενο από τον Βόλο και τον Αχιλλέα Μπέο. Αν και το σχέδιο πιθανότατα θα εγκριθεί, περιλαμβάνει μια αμφιλεγόμενη πρόταση που μπορεί να επηρεάσει δραματικά τη βαθμολογία και την ευρωπαϊκή πορεία των ομάδων.

Λεπτομέρειες του νέου φορμάτ

Το νέο φορμάτ περιλαμβάνει πλέι οφ για τις ομάδες που κατατάσσονται από την 1η έως την 4η θέση και πλέι άουτ για τις ομάδες από την 9η έως την 14η θέση, με διπλά παιχνίδια. Μια αμφιλεγόμενη πρόταση αφορά τις ομάδες στις θέσεις 5-8, οι οποίες θα διαγωνίζονται σε ένα μίνι πρωτάθλημα είτε για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, είτε για χρηματικό έπαθλο (500.000 ευρώ για τον 5ο και 300.000 ευρώ για τον 6ο).

Η αμφιλεγόμενη πρόταση

Ενώ οι ομάδες στις θέσεις 1-4 και 9-14 θα μεταφέρουν τους βαθμούς από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι ομάδες στις θέσεις 5-8 θα ξεκινούν το μίνι πρωτάθλημα με μηδενικούς βαθμούς. Αυτό θα σημαίνει ότι η προσπάθεια των ομάδων κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου θα διαγραφεί, δημιουργώντας ανισότητα και αλλοίωση της τελικής βαθμολογίας.

Οι συνέπειες για τον Άρη

Για τον Άρη, αυτή η πρόταση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Με την ομάδα να ξεκινάει με μειονέκτημα σε σχέση με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα κριθεί σε μόλις έξι παιχνίδια, ακυρώνοντας την επίδοσή τους κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αν η πρόταση αυτή περάσει, θα πρόκειται για σκάνδαλο και αλλοίωση του πρωταθλήματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή έξοδο του Άρη και άλλων ομάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *