Βρισκόμαστε σε ρυθμούς EURO 2024, εκεί όπου θα βρεθεί κι ένας πρώην προπονητής του Άρη, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Άρης κάνει την έκπληξη, προσλαμβάνει τον Μίχαλ Πρόμπιερζ και γίνεται η πρώτη ομάδα που αναλαμβάνει ο Πολωνός εκτός της χώρας του. Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη παρέμεινε για δύο μήνες και βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας για 9 παιχνίδια.

Ο σχηματισμός που επέλεγε είχε ως βάση το 4-2-3-1, όμως το προσάρμοζε και σε ένα 4-3-3, αλλά και σε 4-4-2. Στο δίμηνο της παραμονής του, μπορεί να κατάφερε κάποιες νίκες, όμως ήταν ισάριθμες με τις ήττες και ο απολογισμός δεν ήταν καλός.

Με τον Πολωνό στον πάγκο, ο Άρης κέρδισε τον ΌΦΗ (0-1), τον Παναθηναϊκό (3-1) και τη Δόξα Δράμας (2-0) για το πρωτάθλημα, ενώ επικράτησε και του Πανθρακικού στο Κύπελλο. Οι ήττες ήρθαν από Ολυμπιακό (2-3), Πανιώνιο (2-1), Αστέρα Τρίπολης (1-0) και Κέρκυρα (1-0), ενώ ισόπαλο έληξε το ματς με τον Παναιτωλικό (0-0). Σε οκτώ αγωνιστικές πρωταθλήματος μάζεψε 9 βαθμούς, γεγονός που δεν ικανοποίησε τη διοίκηση κι έτσι λύθηκε η συνεργασία.

Πριν τον νυν προπονητής της Εθνικής Πολωνίας, στον πάγκο βρισκόταν ο Σάκης Τσιώλης, ενώ μετά ανέλαβε αρχικά ως υπηρεσιακός ο Γιάννης Μιχαλήτσος και στη συνέχεια ο Πορτογάλος, Μάνουελ Μασάδο.

Μετά τον Άρη, επέστρεψε στην Πολωνία, εκεί όπου ανέλαβε πολλές μεγάλες ομάδες της χώρας, προτού βρεθεί αρχικά στην Πολωνία U21 και στη συνέχεια στην Εθνική Ομάδα.

Το έργο του στο EURO 2024 δεν είναι εύκολο, καθώς η κληρωτίδα δεν του έκανε τη χάρη και θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Αυστρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *