Κιέζα Λίβερπουλ

Ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σήριαλ του καλοκαιριού φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του, καθώς ο Φεντερίκο Κιέζα βρίσκεται κοντά στη Λίβερπουλ.

Η έλευση του Τιάγκο Μότα στη Γιουβέντους έφερε μεγάλες ανακατατάξεις στην ομάδα, με τον πρώην προπονητή της Μπολόνια να είναι κάθετος όσον αφορά την απομάκρυνση κάποιον ποδοσφαιριστών. Ο Κιέζα δεν είχε θέση στο Τορίνο κι έτσι ξεκίνησε άμεσα η υπόθεση πώλησης του και μάλιστα σε αρκετά χαμηλή τιμή.

Τι κι αν το αρχικό ποσό που αξίωναν οι «Μπιανκονέρι» ήταν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, το γεγονός πως δεν ολοκληρωνόταν καμία συμφωνία οδηγούσε στη μείωση του. Πλέον, ο παίκτης κοστολογείται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και η Λίβερπουλ είναι η επικρατέστερη υποψήφια για να τον αποκτήσει. Ενδιαφέρον έχει δείξει και η Μπαρτσελόνα, όμως η οικονομική κατάσταση των «Μπλαουγκράνα» κάνει φαβορί τους Άγγλους.

Στην εποχή Άρνε Σλοτ, η Λίβερπουλ προχώρησε μόλις σε μία μεταγραφή κι αυτή δεν θα αξιοποιηθεί φέτος, καθώς ο Μαμαρντασβίλι θα παραμείνει δανεικός στη Βαλένθια. Επομένως, η έλευση του Κιέζα θα είναι η πρώτη ουσιαστική ενίσχυση για την ομάδα.

Το συμβόλαιο του Κιέζα και οι σκέψεις της Λίβερπουλ για τον Γενάρη

Το συμβόλαιο του Φεντερίκο Κιέζα ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι ο παίκτης μπορεί να υπογράψει με όποια ομάδα θέλει από τον Γενάρη του 2025. Αυτός είναι και ο λόγος που το αντίτιμο που ζητά η Γιουβέντους είναι σχετικά χαμηλό, συγκριτικά με την αξία του παίκτη.

Αυτό που έχει μπλοκάρει πάντως την οποιαδήποτε μεταγραφή του μέχρι στιγμής, είναι οι απολαβές που ζητά ο Ιταλός μεσοεπιθετικός. Άλλωστε, είναι ένας παίκτης που μπορεί να χαρακτηριστεί επιρρεπής σε τραυματισμούς, γεγονός που αποτελεί ρίσκο για οποιαδήποτε ομάδα.

Πάντως, την περσινή σεζόν οι αριθμοί του ήταν σχετικά καλοί. Σκόραρε 10 τέρματα και μοίρασε τρεις ασίστ, σε μια Γιουβέντους που συνολικά δεν είχε καλή εικόνα.

Οι τελευταίες φήμες θέλουν τον παίκτη να έχει επιλέξει τη Λίβερπουλ, καθώς έχει μια προτίμηση προς στην Premier League. Θυμίζουμε πως στο παρελθόν έχει ακουστεί τόσο για την Τότεναμ, όσο και για τη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ.

Όπως και να ‘χει, σύντομα θα ξέρουμε τον που θα καταλήξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *