Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ο μεγάλος στόχος του Άρη για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου και το Inaris.info σας παρουσιάζει τα θετικά και τα αρνητικά του Αργεντινού.

Βλέποντας το ρόστερ που δημιούργησαν οι «Κιτρινόμαυροι» μπορούμε σε μεγάλο βαθμό να το χαρακτηρίσουμε ολοκληρωμένο. Η μόνη θέση για την οποία υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση, είναι αυτή της επίθεσης.

Ο Άρης πήρε μια λάθος απόφαση στον περσινό προγραμματισμό και στο πρώτο μισό της σεζόν 2023/24 είχε έναν φορ, τον Λορέν Μορόν. Θα πρέπει λοιπόν να μάθει από αυτό και να μη το επαναλάβει φέτος.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα έρθει δεύτερος επιθετικός στην ομάδα, με τον Σέρχιο Αραούχο να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος. Σε περίπτωση που δεν γίνει κάποια προσθήκη, αναπληρωματικός του Μορόν θα είναι ο Ζαμόρα, μια λύση που δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Σέρχιο Αραούχο: Τα υπέρ και τα κατά

Ο Σέρχιο Αραούχο πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν στη Stoiximan Superleague, με τη φανέλα της ΑΕΚ κι αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν έρθει στη χώρα μας την τελευταία επταετία. Με την «Ένωση» αγωνίστηκε συνολικά σε 179 αναμετρήσεις, σκοράροντας 48 γκολ και μοιράζοντας 25 ασίστ.

Η τελευταία του γεμάτη σεζόν ήταν το 2022/23, όπου κατέκτησε το νταμπλ. Πέρσι, η συμμετοχή του περιορίστηκε αρκετά κι όπως είναι λογικό η απόδοση του έπεσε σημαντικά. Σίγουρα όσο μεγαλώνει είναι αναμενόμενη η φθίνουσα απόδοση, όμως στην περίπτωση του Αραούχο έπαιξε ρόλο η μείωση του αγωνιστικού ρυθμού, η οποία βέβαια ήταν απόρροια και των πολλών τραυματισμών.

Αγωνιστικά λοιπόν, μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο επιθετικό. Ο Αργεντινός είναι ικανός τόσο μέσα στο «κουτί», όσο και περιφερειακά. Το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα είναι η κίνηση στον χώρο, ενώ μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετική διεισδυτική ικανότητα και πολύ καλή τεχνική.

Στα θετικά, προστίθεται και το γεγονός πως ο Αραούχο μπορεί να αγωνιστεί και στη μεσοεπιθετική γραμμή, προσφέροντας επιπλέον λύσεις.

Στα αρνητικά, σίγουρα υπάρχουν θέματα φυσικής κατάστασης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά «εύθραυστος» κι επιρρεπής σε τραυματισμούς.

Συμπέρασμα: Ο Αραούχο είναι η τέλεια εναλλακτική λύση για τον Άρη. Μπορεί να δώσει πολλά, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα. Είναι ικανός να προσφέρει στην ομάδα ένα ποιοτικό μισάωρο. Έτσι κι αλλιώς, ο Λορέν Μορόν είναι ο βασικός επιθετικός και θα παραμένει στον αγωνιστικό χώρο για όσο έχει δυνάμεις.

Επιπλέον, αυτό το «ποιοτικό μισάωρο» μπορεί να το προσφέρει τόσο πίσω από τον επιθετικό, σε ένα 4-4-1-1, όσο και στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής στο 4-3-3 (4-2-3-1) του Άκη Μάντζιου.

Ήρθε η ώρα να τιμήσει τον Άλκη με ακόμη έναν τρόπο

Είναι γεγονός πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει συνδεθεί αρκετά με τον Άρη, χωρίς να έχει φορέσει ακόμη τη φανέλα με τον Θεό του Πολέμου.

Ο Σέρχιο Αραούχο έκανε σύμβολο το «Α» προς τιμήν του Άλκη Καμπανού. Με αυτό τον τρόπο, κέρδισε τον αμέριστο σεβασμό τόσο της ομάδας, όσο και του κόσμου. Φαίνεται λοιπόν, πως ήρθε η ώρα να τον τιμήσει με ακόμη έναν τρόπο, φορώντας τα «κιτρινόμαυρα» του Άρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *