Η εθνική Αγγλίας ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, και ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ζητώντας του να κατακτήσει το τρόπαιο για τον ίδιο, τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον και την Αγγλία.

Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι του απομένει περίπου ένας χρόνος ζωής. Παρά τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του, ο Σουηδός προπονητής δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει την εθνική Αγγλίας και το έδειξε με ένα εντυπωσιακό μήνυμα.

Με θητεία στον πάγκο της Αγγλίας από το 2001 μέχρι το 2006, ο Έρικσον επιθυμεί διακαώς να δει τους Άγγλους να κατακτούν το Euro 2024 στον τελικό της Κυριακής και εξέφρασε αυτή την επιθυμία με ένα συγκλονιστικό μήνυμα προς τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

“Η δουλειά του προπονητή της εθνικής Αγγλίας φέρνει μαζί της μια όμορφη πίεση. Ακούς συνέχεια για το 1966 και τα επιτεύγματα του Σερ Αλφ Ράμσεϊ, γνωρίζοντας τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν για να βάλεις τέλος στα χρόνια των αποτυχιών”, έγραψε ο Έρικσον στη στήλη του στην εφημερίδα “Independent“.

“Το ένιωσα. Ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον το ένιωσε. Όλοι οι προπονητές που ανέλαβαν μετά από τον Σερ Αλφ το ένιωσαν. Κανείς μας δεν τα κατάφερε, αλλά κανείς δεν έφτασε τόσο κοντά όσο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ”.

Ο Έρικσον συνέχισε επαινώντας τον Σάουθγκεϊτ: “Ο Γκάρεθ είναι σίγουρα ο καλύτερος Άγγλος προπονητής μετά τον Σερ Αλφ. Με νίκη την Κυριακή στο Βερολίνο, θα θεωρηθεί ακόμα καλύτερος. Έχει μάθει από τα λάθη μας, διαχειρίστηκε το πνευματικό μπλοκάρισμα των πέναλτι και πήγε πιο μακριά από όλους μας”.

Ο μαχητής Σουηδός κατέληξε με ένα συγκινητικό κάλεσμα: “Ο τελικός της Κυριακής θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι και η Αγγλία έχει μια μεγάλη ευκαιρία. Αν και δεν αισθάνομαι καλά την τελευταία εβδομάδα, θα παρακολουθήσω το παιχνίδι από το σπίτι μου. Θέλω πολύ να νικήσει η Αγγλία. Όπως το ίδιο θα ήθελε και ο καθένας από τους προπονητές που προσπάθησαν και απέτυχαν να πάρουν ένα μεγάλο τρόπαιο με την Αγγλία μετά το 1966. Πάμε Γκάρεθ. Κάντο για εμάς που δεν τα καταφέραμε”.

Η Αγγλία έχει τώρα την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το Euro 2024, εξορκίζοντας τα φαντάσματα του παρελθόντος και φέρνοντας το πολυπόθητο τρόπαιο πίσω στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *