Μετά το ναυάγιο με τον Σέρχιο Αραούχο, ο Άρης έδρασε γρήγορα και φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ρόμπιν Κουάισον.

Μπορεί να αναλύσαμε το τι θα μπορούσε να προσφέρει ο Αραούχο στον Άρη και να ζήσαμε ένα ολόκληρο σήριαλ με το εάν ο Αργεντινός θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, όμως η συμφωνία ναυάγησε.

Ευτυχώς, οι «Κιτρινόμαυροι» έδρασα άμεσα κι έδειξαν πως είχαν έτοιμη την εναλλακτική λύση. Για την κορυφή της επίθεσης λοιπόν, αναμένεται να αποκτηθεί ο Ρόμπιν Κουάισον. Σε ηλικία 31 ετών, με 52 συμμετοχές στην Εθνική Σουηδίας και 342 σε επίπεδο συλλόγων, έρχεται στον Άρη με μεγάλη εμπειρία.

Το Who is Who

Ο νέος επιθετικός μπήκε από νωρίς στα βάσανα, διότι από τα 19 του αγωνιζόταν βασικός στην ΑΪΚ Στοκχόλμης. Βρέθηκε εκεί για περίπου τρεις σεζόν, με συμμετοχή στο εγχώριο πρωτάθλημα και τα προκριματικά του Europa League. Κάπου εκεί άνοιξε και η πόρτα της Εθνικής ομάδας, με την πρώτη του κλήση να έρχεται στην ηλικία των 20 ετών.

Οι εμφανίσεις του εκεί έφεραν την πρόταση (2.000.000) της Παλέρμο και το μεγάλο βήμα για τη Serie A έγινε. Τρεις σεζόν παρέμεινε στην Ιταλία, προτού η Μάιντς προσφέρει 2.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στη Bundesliga. Στη Γερμανία βρέθηκε για τέσσερις σεζόν, σκοράροντας 34 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ.

Στα 28 του επέλεξε τα «πετροδόλαρα» της Αλ-Ιτιφάκ και πέρασε τρεις σεζόν στα Εμιράτα, σκοράροντας συνολικά 16 τέρματα.

Με τη Σουηδία ήταν ενεργό μέλος κυρίως από το 2019 έως και το 2023. Μάλιστα, αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδα στο EURO 2020.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε κι έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τον Άρη να του προσφέρει την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ρόμπιν Κουάισον: Με όπλο την ταχύτητα

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, όλα έχουν να κάνουν με την ταχύτητα. Εκτός του ότι ως παίκτης είναι γρήγορος, έχει και γρήγορη σκέψη. Κινείται εξαιρετικά στο χώρο, βλέπει γήπεδο και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί απρόβλεπτος.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως Second Striker, όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Είναι ικανός δημιουργικά, ενώ σίγουρα είναι εκτελεστής. Επιπλέον, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στην υψηλή πίεση πάνω στον αντίπαλο.

Το θετικό είναι πως παρόλο το γεγονός πως αγωνίστηκε τις τελευταίες τρεις σεζόν σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικής, δεν έκανε «διακοπές» κι όντως το διάστημα που ενεργός, ήταν δραστήριος.

Το αρνητικό

Το μεγάλο πρόβλημα της υπόθεσης, είναι πως ο παίκτης βρίσκεται εκτός δράσης από τον Δεκέμβρη του 2023. Τότε τέθηκε εκτός ομάδας στην Αλ-Ιτιφάκ κι έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά σε καμία αναμέτρηση. Προφανώς, αυτό σημαίνει πως ο Κουάισον στερείται σίγουρα ρυθμού και θα πρέπει να δουλευτεί πολύ καλά η προσαρμογή και η ένταξη του στην ομάδα.

Φυσικά, όλα θα φανούν στο γήπεδο, όμως όσον αφορά τους αριθμούς και την εικόνα του, μοιάζει μια πολύ καλή επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *